Ithaka

VOORSTELLINGEN

De voorstellingen van Baukje Fennema zijn vaak avondvullend. Dat wil zeggen: inclusief pauze een kleine 2 uren. Als actrice en verhalenverteller wisselt ze spel, vertelling en zang met elkaar af. Met passende muziek als 'decor' en simpele doch doeltreffende attributen, is ze altijd op zoek naar de kracht van de eenvoud.

Bij de uitvoeringen speelt een verhaal met inhoud een belangrijke rol. Baukje geeft haar publiek naast het vermakelijke schouwspel altijd iets extra's mee: een boodschap, troost, nieuwe inzichten. Die 'boodschap' is echter nooit dwingend. Maar altijd voorzichtig verpakt, zodat de toehoorder er mee kan doen wat hij of zij zelf wil......

Baukje's voorstellingen zijn sfeervol en soms zelfs verstild en worden vaak als intens ervaren. Op verzoek kan er altijd nagepraat worden. Maar hoewel Baukje haar vak zeer serieus neemt, schuwt ze de humor niet!

In enkele voorstellingen speelt Baukje alleen: in andere, bijvoorbeeld thema-programma's, speelt ze samen met een collega-muzikant of acteur. Vaste Ithaka-medewerkers, die al jaren aan haar zijde staan, zijn: Carla Koehler, Maarten Smit en Baukje van der Meer.
Geschikte locaties voor een voorstelling zijn: kerkjes, culturele centra, dorps- en buurthuizen en kleine theaters.


DE VUURTORENVROUW

De vuurtorenvrouw woont samen met haar man in de toren.
Híj is vuurtorenwachter en steekt bij de eerste schemering de vuren aan, hoog in het lichthuis. Hij is zich zeer bewust van zijn taak. Zeelieden gebruiken het licht om veilig te navigeren, bij nacht en ontij. Het baken voor een veilige haven.


ODYSSEE – LAUWERSSEE

In deze solo-voorstelling verbindt Baukje de verhalen die ze op haar woonplek aan het Lauwersmeer schreef, aan de verhalen van Odysseus, de koning van ITHAKA. Sterke verhalen over leven en dood.


SCHEMEREN

Als de duisternis invalt en we de lampen nog even niet aandoen, mijmeren de twee Baukjes, van Ithaka en Ameland, over de dagelijkse dingen, die zó bijzonder kunnen zijn. Ingrediënten: Zang, gitaar, poëzie en vertelling.


WIE VAN DE DRIE

Thema-voorstelling gebaseerd op de bekende televisiequiz, in een nieuw en theatraal Ithaka-jasje. Het programma, dat op maat gemaakt wordt, is zeer geschikt voor het aan de orde stellen van maatschappelijke thema's.


VERHALEN VAN DE MANTELZORGERS

In deze theatrale vertel-voorstellling vertelt Baukje 5 waargebeurde verhalen van mantelzorgers. Indringend. Het verdient aanbeveling om na het programma gelegenheid te bieden om na te praten.


ACTS OP MAAT

Aan de hand van een door de organisatie genoemd thema en doel, maakt Baukje van ITTHAKA op verzoek een theatrale voorstelling of act. Het 'kersverse' pogramma kan bestaan uit scènes, vertellingen, zang, poëzie, monologen etc. Zeer arbeidsintensief!

Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl