Ithaka

MEESPEEL-THEATER

Bij meespeel-theater komt Baukje Fennema van ITHAKA met nóg een acteur. Met Carla Koehler bv, Maarten Smit, Harmien Slier, Lydia Slier of Annet Hogenesch. Aan het begin van het programma roepen ze al meteen: 'Help ons! Er zijn zóveel rollen en we zijn maar met z'n tweeën!'

Zelf nemen de acteurs ook een rol voor hun rekening, zodat er een spelersgroep ontstaat van twee volwassenen en ongeveer tien dappere kinderen. De meespeel-kinderen krijgen een korte instructie en een passend kostuum en dan kan de voorstelling beginnen. De acteurs van Ithaka loodsen de kinderen soepel door de voorstelling heen, zodat niemand bang hoeft te zijn dat het niet goed komt. En zo beleven ze samen een avontuur om niet gauw te vergeten. Of je nou meespeelt of kijkt!

Baukje: 'Samen met kinderen op het toneel staan is geweldig. Heerlijk is het, als alle dagelijkse dingen wegvallen en je samen op avontuur, op reis bent. Als het contact tussen acteurs en meespeel-kinderen goed is, als we sámen in de flow zitten.....dat is écht te gek!'

Het belangrijkste van het samen spelen is voor Baukje: 'Dat we elkaar écht zien. Dat je elkaar waardeert op wat je kunt. Ik vind het mooi als je kinderen dat kunt laten ervaren'.


HET FEESTNUMMER (4-12 jaar)
Vrolijke voorstelling, die deels op maat gemaakt wordt voor het feest van de dag! Annie MG Schmidt, de Kluizenaar en de Beer en ook juf Baukje...ze komen allemaal voorbij...


HET FEESTBEEST (4-12 jaar)
Grappige voorstelling over feestvarken, driftkikker, feestvarken en angsthaas... Zeer geschikt voor het feest van de dag! Thema: karakters.


SPROOKJESLAND (4-12 jaar)
'Sprookjesland’ is een vrolijke en feestelijke voorstelling, waarin drie sprookjes aan bod komen. Het klapstuk is het verhaal van Sneeuwwitje, in een humoristisch jasje. Hee-Ho!


DE HELDENMOED VAN EEN SPEKKIESMEESTER (7-12 jaar)
Meester Jaap was als kind al een moedig kereltje, die opkwam voor een ander. Een voorstelling over 'dapper zijn'.


DE ZOETE BROODJES VAN MARE TAKKE (4-12 jaar)
Op een goede dag gaat de dappere ridder Ludo op pad, om zijn zieke zusje te redden. Tijdens zijn reis maakt hij gevaarlijke avonturen mee. Thema: dapper zijn.


PESTPORTRET (9-12 jaar)
Interactieve voorstelling over pesten en gepest worden. Deels op maat gemaakt. Waarom pest de pester en wat kun je doen als je gepest wordt?


WIE VAN DE DRIE? (9-12 jaar)
Thema-voorstelling voor de bovenbouw: over bv wereldburger-zijn, pesten of alcohol & drugs. Samen met de organisatie worden thema en doel bepaald: maatwerk!


SPROOKJESLAND (4-10 jaar) Humoristische voorstelling met 3 sprookjes! De acteurs van ITHAKA komen handen te kort: speel je mee?


DRIE MAAL SINT (4-10 jaar) Drie feestelijke verhalen rondom de Sint. Veel humor en grappige wendingen. Misschien willen er een aantal kinderen en Pieten meespelen???


KERSTSPEL (4-12 jaar) Drie vrolijke verhalen met het thema kerst. Sfeervol en mooi, vooral als kinderen het leuk vinden om mee te spelen!


MEVROUW KANON (7-11 jaar)
Leuk verhaal over twee jongens die het aan de stok krijgen met een boze bibliothecaresse. Thema: het belang van lezen.


TOT ZIENS IN NANGIJALA! (9-12 jaar))
Deze voorstelling is gebaseerd op het boek ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ van Astrid Lindgren. Over onvoorwaardelijke liefde en dapperheid.


DE LEEUW IS LOS (4-10 jaar)
De leeuw is los: dat is fijn voor de leeuw! Maar is het voor zijn omgeving wel zo leuk? Een grappige voorstelling, waarin je kunt zien wat er gebeurt, als Leeuw kiest voor de vrijheid!

Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl