Ithaka

THEMA-VOORSTELLING: WIE VAN DE DRIE

Inspiratiebron voor deze voorstelling is de bekende quiz WIE VAN DE DRIE, zoals we die in de jaren 60 en later in de jaren 90 op tv zagen. Maar dan wel in een nieuw en theatraal ITHAKA-jasje gestoken, uiteraard! Baukje Fennema werkt in deze voorstelling samen met Maarten Smit, die de rol van de presentator voor zijn rekening neemt.

De voorstelling, die zeer geschikt is om maatschappelijke thema's aan de orde te stellen, wordt op maat gemaakt. Baukje Fennema van theater ITHAKA schrijft het script n.a.v. de door de organisatie genoemde thema's en doelen. Aan het eind van de quiz vraagt de presentator bijvoorbeeld: 'Wil de meest betrokken ouder/opvoeder, de meest inhoudelijke leerkracht of de meest betrokken en deskundige mantelzorger nú opstaan?' Enz.

Tijdens de quiz krijgt een vierkoppig panel de gelegenheid om hun meningen te uiten en dienen de panelleden aan het eind aan te geven wie de enige échte is!

Hoewel de voorstelling vol humor zit, gaat de kijker/luisteraar zich automatisch bewust worden van zijn/haar eigen mening. Soms heeft een theatrale act meer inpact dan een lezing. Woorden kunnen makkelijk vervliegen, immers... Het verdient aanbeveling om na afloop van de voorstelling mensen de gelegenheid te geven om na te praten!

Baukje Fennema - Tel. 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl - Colofon
ITHAKA - Bureau voor Theater en Communicatie
Baukje Fennema - Oostmahorn 31 - 9133 DT Anjum - 06-23931868 - ithaka-baukje@online.nl